video

Hoe zorgen ondernemers voor een leefbare stad? – Isolde de Ridder

Almere 2050 is een talkshow van de Gemeente Almere en Avanti. In elke editie bespreken we een thema dat te maken heeft met de toekomst van Almere. In deze aflevering gaat het over ondernemen. We gaan langs bij circulair ondernemer Isolde de Ridder!

Ondernemers zijn onderdeel van het sociale weefsel van een stad. Denk maar eens aan een stad zonder kapper, schoenmaker of sleutelmaker. Hoe zorgen ondernemers ervoor dat een stad leefbaar is? Dat is de vraag waar we deze aflevering met elkaar over door praten.

Voorzieningen in een stad groeien soms niet mee met de groei van de stad. En voorzieningen bestaan natuurlijk niet alleen uit scholen, ziekenhuizen en verkeerslichten maar ook supermarkten, kinderopvang en het café op de hoek zijn essentieel voor een leefomgeving. Wat is het belang van ondernemers in de stad en hoe maken die de stad inclusief en prettig leefbaar?

Dus ben jij benieuwd waarom dat iets is wat bij een inclusieve stad hoort en wat voor ondernemers we hebben we in de stad, of zelf zo’n ondernemer wil meepraten over de toekomstvisie op de ontwikkeling van de stad tot 2050, die in de nieuwe Omgevingsvisie wordt vastgelegd, dan ben je deze avond van harte welkom. Je kunt hier meedenken over hoe Almere zich zou moeten ontwikkelen. En aangeven wat jij als ondernemer, bewoner of toekomstig ondernemer, wel of juist niet belangrijk vindt.