video

The Voice of Urban Nature 7

Ontdek natuur in de buurt

In deze aflevering van The Voice of Urban Nature blikken we vooruit naar de eerste Open Groen Dag op zondag 19 Op deze bijzondere dag zijn meer dan 100 groene locaties in stad en ommeland open. Een mooie dag om er met familie en vrienden op uit te trekken om de natuur in de buurt te ontdekken.  

De groene straten, (volks)tuinen en stadsparken in Almere en Amsterdam staan weer volop in bloei. Het unieke ommeland nodigt uit voor fiets- en wandeltochten door een prachtig landschap en langs lokale boeren. Voor kinderen zijn er buitenactiviteiten bij voedseltuinen, stadsboerderijen en natuurcentra.  

Een dag met open huizen en uiteraard open tuinen. Van de Tuinen van West en het Marineterrein in Amsterdam tot ecowijk Oosterwold en de Kemphaan in Almere. Juist zin het ommeland te verkennen? Dat kan met mooie tochten langs de Groene Stelling van Amsterdam. Waar boeren en boerderijen de hekken openen om nieuwsgierige bezoekers te verwelkomen. Workshops, rondleidingen en proeverijen georganiseerd door tientallen buurtbewoners, initiatiefnemers en vele organisaties uit stad en regio. Voor iedereen met én zonder groene vingers.