video

Uit de waan van de dag

Mannie Krak is werkzaam als kunstenaar. Ze is geboren in Amsterdam, maar groeide op in Almere. Voor studies verliet ze Almere, maar na het afronden van de kunstacademie keerde ze terug en stichtte een gezin. In haar eigen atelier in Almere Haven kan ze ontsnappen aan de realiteit en zich volledig op haar werk storten.

Die realiteit gebruikt ze trouwens wél in haar werk, want “dingen van alle dag” zijn vaak een inspiratiebron. Niet alleen de materialen die ze krijgt en vindt, maar ook de geluiden die ze hoort, herinneringen die opeens weer naar boven komen, een blaadje in de wind of een doodle tijdens een telefoongesprek. Door dit soort elementen uit de realiteit te halen en in een andere context te plaatsen, vergaart het kracht en verwordt het tot een soort poëzie.

Ze heeft een eigen atelier, maar werkt ook bij De Witte Olifant, een atelier/werkplaats voor mensen met een beperking. Verder geeft ze workshops op scholen, die met kunst, techniek en duurzaamheid te maken hebben. Werk waar ze veel inspiratie en energie uit haalt.

In haar atelier werkt ze met verschillende materialen maar de realiteit duikt altijd op als inspiratiebron, soms zichtbaar, soms onzichtbaar. Dat werkt verrassend en verwonderend en laat je de realiteit even vergeten.

Wil je meer van Mannie Krak zien of weten, kijk dan op haar website: www.manniekrak.nl