debat

WeMakeThe.City Green

The Voice of Urban Nature

Met de gezamenlijke Floriade inzending The Voice of Urban Nature willen de Gemeenten Amsterdam en Almere laten zien hoe we samen met en voor álle inwoners bouwen aan de groene stad van de toekomst. Dit vraagt om een andere relatie met de natuur. Om dit gedachtegoed te delen en bewoners te betrekken, zijn zes talkshows met hetzelfde thema ontwikkeld als onderdeel van het platform WeMakeThe.City Green.  

Dit nieuwe platform over de Groene & Duurzame stad wordt gerealiseerd door Pakhuis de Zwijger en Avanti Almere. Naast een online platform vol informatie en inspiratie, worden verschillende programma’s en activiteiten georganiseerd in aanloop aanloop naar en tijdens de Floriade Expo 2022. Het thema van de Floriade is namelijk Growing Green Cities.

Het doel is om jong en oud, burger en ondernemer, wetenschapper en ambtenaar, student en leerling, vrijwilliger en professional samen te brengen. Wat kun jij, jouw organisatie of buurt doen aan de vergroening van onze steden en de metropoolregio? Tijdens de Expo is het gezamenlijke paviljoen van de Gemeenten Amsterdam en Almere te bezoeken. In het paviljoen met het thema The Voice of Urban Nature is te zien hoe we samen met alle inwoners én natuur bouwen aan de Groene Stad van de Toekomst.

Alle afleveringen van The Voice of Urban Nature zijn hier te vinden.

Meer weten over WeMakeTheCity.Green en je inschrijven voor de nieuwsbrief? Dat kan hier.