dialoog

28 september

Avanti Verhalenjacht 2019

Vaar mee naar een eiland vol verhalen

 • 28 September
  Aanvang: 13:00 Einde: 18:00
  The Green Island Archerpad 12, 1324 ZZ Almere Het voormalige Utopia-eiland ligt midden in het Weerwater, recht tegenover het centrum.
  Aanmelden
 • Tijdens het Uitfestival in het centrum van Almere, nodigen we verhalenjagers uit om gratis mee varen naar het voormalige Utopia-eiland, nu bekend als the Green Island. Daar is iedereen welkom om te zien hoe Avanti op de verhalen komt die we maken voor de socials, talkshows, podcasts, video’s en meer. Almeerders die het aandurven om hun persoonlijke verhaal met de bezoekers delen kom je daar in het wild tegen, met een beetje hulp van de schatkaart natuurlijk. De Verhalenjacht is een dag om verhalen te vangen, nieuwe tegen te komen en misschien zelfs ook wat te vertellen.

  Je kunt zelf lopen door het voedselbos en mooie verhalen tegen komen. Je kunt het romantische verhaal van Huib en Sichi tegen het lijf lopen, Hennie Tibben de oren van het hoofd vragen over leven in een Tiny House, Anneke Dalger vragen waarom zij het belangrijk vindt om de Nederlands-Surinaamse geschiedenis onder de aandacht te brengen en nog zo veel meer mooie verhalen.  

  We hebben op het eiland ook bijzondere gasten; twee bands die mee doen aan de Popronde Almere. Kom om 14.30 uur luisteren naar de gitaarmuziek van Aidan & the Wild en geniet om 16.30 uur van de dream folk liedjes van Wolf & Moon.

  Kenneth Vers Babel is geestelijk verzorger en werkte jarenlang in de jeugdhulpverlening. Hij heeft zich verdiept in de religie van de Afrikaanse voorouders. In zijn boek Keduampon gaat hij op zoek naar hoe de geschiedenis van het Winti geloof is verlopen onder invloed van Christelijke missionarissen? Om 15.15 uur kun je bij de feestelijke boekpresentatie zijn.  

  Xavier San Giorgi weet alles van wat er groeit en bloeit op het eiland. Wil jij weten hoe het voedselbos tot stand is gekomen en wat agroforestry is? Ga dan mee met de groene rondleiding over het eiland.  

  En hoe kom je dan op het eiland? Nou je kunt komen fietsen naar het Archerpad 12, de bus nemen of met de auto gaan (parkeren bij Floriade) maar het allerleukste is natuurlijk met de boot! Elk uur vertrekt er vanaf de Esplanade een boot richting het eiland. En geen zorgen ook terug kom je met deze prachtboot van Almere Rondvaarten want op het halve uur vaart er telkens weer een boot terug naar het centrum.    

  Tijdens die bootrit kun je genieten van een Buitengewone Buitenmis. Sociaal ondernemer Vesna Dragojevic maakt speciaal voor deze overtocht een mix van muzikale meesterstukken en audiofragmenten van mensen die – heel kort – vertellen waarom dit hun favoriet is.  

  Ben je eenmaal op het eiland dan wil je misschien wel iets drinken of eten. Gelukkig is de bar open en hebben we niemand minder dan Paulami Sen bereid gevonden om de heerlijkste dingen te maken!

  En dan hebben we ook nog een mooie tentoonstelling op het vasteland. Want een mooie Avanti dag tijdens het Uitfestival Almere kan natuurlijk niet zonder spannende kunst. En laten Anke en Foktje nou een mooi leegstaand winkelpand gevonden hebben en zeven kunstenaars die een week lang hun kunst met jou willen delen. Je vindt ze ook op 28 september in het pand naast Basiq Fit op Donjon 3-5.  

  Bekijk dit evenement op Facebook.