Talkshow

27 februari

Almere 2050 – uitgaan, sporten en recreëren

Samen praten over de toekomst van Almere

 • 27 February
  Aanvang: 20:00 Einde: 22:00
  Casa Casla Weerwaterplein 3, Almere Stad
  Aanmelden
 • Almere gaat binnen nu en 30 jaar net zo veel veranderen als in de afgelopen 30 jaar. Welke kant het op gaat, dat is de vraag. Een vraag waar gemeente ambtenaren zich in hun werk dagelijks mee bezig houden. Maar jij als burger natuurlijk ook. Want hoe gaat jouw omgeving er uit zien en welke voorzieningen komen er in jouw buurt? Daar kun je over mee praten.

  In deze editie gaan we het hebben over uitgaan, sporten en recreëren. Want heeft Almere genoeg aanbod voor vrije tijdsactiviteiten? Hoe brengen jongeren hun tijd door in Almere? Is er genoeg uitgaansgelegenheid voor ze? Wat missen (jonge) Almeerders om van Almere hun plezierstad te maken?

  Drie jongeren die mogelijkheden misten, zorgden zelf voor aanbod en richtten Salty op, een platform voor urban arts. Wat dat is, lees je hier.

  Zo ook Melissa Duijn, die al sinds haar allereerste stage bij Poppodium de Meester werkt, zorgt voor genoeg en gevarieerd aanbod in de stad.

  Wat zouden en kunnen we doen aan recreatie, uitgaan, sport en vrije tijd, dat is het onderwerp van deze avond Almere 2050. Verwacht sprekers die kennis van zaken, stellingen om samen over door te praten en bewoners van Almere die vier minuten de vrije vloer krijgen om alles te zeggen wat hun op het hart ligt over dit onderwerp.

  Praat mee over 10 belangrijke thema's

  Onze leefomgeving is de openbare ruimte waarin we wonen, werken, elkaar ontmoeten en ontspannen. Het gaat om de wijken en buurten, maar ook om winkels, voorzieningen en parken. De stad moet gezamenlijk bepalen hoe we groeien, wat we verbeteren, maar ook wat we willen behouden of beschermen.

  We vragen onze inwoners, ondernemers en andere partners om mee te praten. Dat kan in debatten die we het komend jaar samen met Avanti in Casa Casla organiseren. Deze debatten gaan over over de volgende 10 belangrijke thema’s voor de toekomst van onze stad:

  Kan je niet bij het stadsgesprek aanwezig zijn? Geef ons dan op stadsgesprekken.almere.nl mee wat jij belangrijk vindt.

  Bekijk dit evenement op Facebook