Blik op nu

Hulp in diverse vormen

Gastredactie: OCO Almere

(c) Masha Osipova voor Avanti

‘Een vrouw in een scootmobiel invalide? Of op weg naar haar dochter om op de kleinkinderen te passen? Een meneer met een gehoorapparaat gehandicapt? Of iemand die zich voorbereid op zijn werk? Iemand in een rolstoel, hulp nodig? Of iemand die anderen helpt?

Wat deze mensen gemeen hebben is dat zij zich vrijwillig inzetten als Onafhankelijke Client Ondersteuner bij OCO Almere. OCO Almere is opgericht om mensen die gebruik maken van WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) te ondersteunen bij gesprekken met instanties. Een inwoner met het juiste hulpmiddel is een ervaringsdeskundige op het gebied van zijn beperking. Deze maand belichten we graag een aantal OCO uit onze pool. ’

WeMakeTheCity.Green

Naast onze gewoonlijke maandprogramma's was het vast al opgevallen dat Avanti behoorlijk groen kleurt de laatste tijd. De komende periode zijn we druk bezig met nog een ander programma, namelijk WeMakeTheCity.Green, een samenwerking met Pakhuis de Zwijger die op dit moment onder andere resulteert in de serie talkshows met de titel The Voice of Urban Nature. Iedere aflevering gaan we in gesprek met groene doeners in de vorm van burgers, ondernemers en beleidsmakers, om samen te kijken hoe de stad van de toekomst nóg groener kunnen maken.

Tijdens de talkshows belicht Shanella Bleecke iedere aflevering een aspect dat te maken heeft met het gezamenlijke Floriade-paviljoen van de gemeentes Almere en Amsterdam. Deze keer gaat ze op pad naar Fiction Factory, waar bijzondere gebouwen bijzonder tot stand komen.

Nieuwsgierig naar onze andere documentaires? Bekijk ze op Youtube.