Blik op nu
juniOns Voedsel
Wat we eten
‘‘Eten is een eerste levensbehoefte natuurlijk. En de supermarkten bleven (te) druk de afgelopen maanden, zowel in de winkel als online, terwijl heel veel sectoren noodgedwongen tot stilstand kwamen. Zoals de horeca. Er kwamen in Almere creatieve alternatieven op gang, voedselboxen rechtstreeks van leveranciers, cafeetjes met lunchpakketten, mensen gaan zelf steeds meer verbouwen. Ik kijk met veel plezier naar de vloggers van Bij ons in Almere die laten zien hoe ze als consument, producent en heel vaak beiden tegelijk, omgaan met de veranderingen in het doodnormale boodschappen doen. Daarom staat ons programma ook deze maand barstensvol met hun verhalen.’’
Bij ons in Almere
Culinair journalist Nadia Zerouali Nadia naar de zaterdagmarkt bij de stadsboerderij en deelt al haar tips voor de goddelijkste paddenstoelen, mooiste zuivel en de lekkerste sla van Nederland.
Nieuwsgierig naar onze andere documentaires? Bekijk ze op Youtube.